Næste livemøde for medlemmer: Mindful oprydning i hjemmet

Opdateret: 11. sept. 2020

Du kan med stor fordel benytte de syv mindfulnessprincipper, når du i bedste Maria Kondo-stil ‘declutter’ dit hjem - eller på godt gammel dansk: Rydder op og smider ud.


Til næste livemøde er det tid til at rydde op. Dagens emne er nemlig, hvordan du på en mindful måde kan få ryddet op, prioriteret og smidt ud.


Den mindfulde metode er lidt anderledes end den, vi har lært fra eksempelvis den japanske declutter-guru Maria Kondo. Her benytter vi nemlig de syv mindfulnessprincipper, hvor vi bl.a. har fokus på værdi og prioriteter, og at være fuldt bevidste om, hvad vi ønsker at give slip på.


Først finder vi formålet med at rydde ud. Vi stræber ikke efter et bestemt resultat såsom at få tømt tre hylder i skabet. I stedet har vi på vores værdier og prioriteter, og hvad vi ønsker at skabe af liv og af hjem.


Derefter opstiller vi en række regler for os selv i processen. Det er nemlig meget lettere at give slip, når vi ved, hvad vi ønsker at give slip på. Har vi først åbnet tøjskabet, så kan vi let falde tilbage til vores gamle prioriteter og tanker. Men med mindfulness prøver vi hele tiden at mærke nuet, og er opmærksomme på vores situation og tilstand nu og her i stedet for at fokusere for meget på fortiden eller fremtiden.


Vi kigger meget mere de i alt fem punkter på livemødet.


Om livemøder

Cirka hver anden uge har du som medlem af group.mindnow mulighed for at deltage i livemøder - uanset om du lige er begyndt, om du er kommet længere i din praksis, eller om du er færdig med kurset.


Hvert livemøde byder på et oplæg, en fællesmeditation og mulighed for at få svar på dine spørgsmål, ligesom du kan dele erfaringer. Det er en rigtig god måde til at holde motivationen oppe.


Du behøver ikke at downloade noget for at være med, og du kan deltage 'anonymt' - dvs. udelukkende med dit fornavn, hvor du bare lytter og ser med og kan skrive i chatten. Du kan også komme på med lyd og billede, hvis du gerne vil blive set og hørt af de øvrige kursister. Tidspunkt: Tirsdag d. 8. september kl. 20 - 21

Sted: Foran din computer (evt. smartphone, men computer er bedst)

Tilmelding: Gratis for alle medlemmer af group.mindnow


Du bliver automatisk medlem af group.mindnow som kursist. Hvis du ikke allerede er kursist, kan du melde dig til mindnow og begynde at lære mindfulness allerede i dag.

22 visninger0 kommentarer