Næste livesession: "Kære dagbog..."

Lær hvordan du på forskellige måder kan måle og monitorere din mindfulde udvikling, og hvordan det at føre dagbog eller journal i sig selv kan blive del af din mindfulde praksis.

Når vi løber, holder Endomondo øje med vores tid og rute, og på cyklen kæmper vi indædt om at vinde virtuelle trofæer i Strava. Men med mindfulness kan det være svært at måle resultaterne.


Heldigvis vender vi os hurtigt til, at der pludselig er mindre tankemylder, mindre stress, at vi er mere nærværende og har lettere ved at koncentrere os.

Vi elsker at blive målt og vejet

Desværre betyder det så også, at vi lettere kommer bort fra at meditere og være mindful, når der nu ikke er noget, der monitorerer og dokumenterer vores udvikling. Vores kære ego kan jo godt lide at blive målt og vejet :)


Løsningen kræver heldigvis hverken app, smartphone, eller at vi investerer i hjernescannere.


Alt, hvad vi har brug for, er pen og papir. At vi finder vores indre teenager frem og dag for dag skriver, hvordan vi har det lige nu. Så kan vi senere meget lettere genopfriske, hvordan vi havde det.


Der er bare er problem. Og det er, at du allerede på første session i kurset fik det råd. Selv om det virker, får de færreste bare gjort det.

Andre måder at føre dagbog og journal på

Derfor kigger vi i denne livesession på flere måder, man let kan måle sine fremskridt på.


Vi ser på forskellige måder at føre dagbog på. Fra at vi hiver vores indre teenager frem igen, til en langt hurtigere og mere målbar model. Og med inspiration fra bl.a. den amerikanske forfatter og beatnik, Jack Kerouac, ser vi på, hvordan dagbogskriverier i sig selv kan blive en mindful øvelse.


Er du p.t. ude af din vane med at meditere og være mindful, er det her en fantastisk måde at komme i gang igen på. Dagsorden Dagens livesession kommer til at bestå af:

- Fællesmeditation

- Spørgsmål og status (hvordan det går med din praksis)

- Oplæg: Kære dagbog...

- Input/snak efter oplægget Om livemøder

Cirka hver anden uge har du som medlem af group.mindnow mulighed for at deltage i livesessions - uanset om du lige er begyndt, om du er kommet længere i din praksis, eller om du er færdig med kurset.


Hvert livesession byder på et oplæg, en fællesmeditation og mulighed for at få svar på dine spørgsmål, ligesom du kan dele erfaringer. Det er en rigtig god måde til at holde motivationen oppe.


Du behøver ikke at downloade noget for at være med, og du kan deltage 'anonymt' - dvs. udelukkende med dit fornavn, hvor du bare lytter og ser med og kan skrive i chatten. Du kan også komme på med lyd og billede, hvis du gerne vil blive set og hørt af de øvrige kursister.


Det praktiske

Tidspunkt: Onsdag d. 14. oktober kl. 20.30 - 21.30

Sted: Foran din computer (evt. smartphone, men computer er bedst)

Tilmelding: Gratis for alle kursister og medlemmer af group.mindnow Tilmeld dig her (kun for kursister/medlemmer):
20 visninger0 kommentarer