Næste livesession: Det mindfulde ego

Opdateret: 24. sept. 2020

Hvordan bliver vores ego(er) mere synlige for os, og hvordan arbejder vi med dem i mindfulness? Det kigger vi nærmere på til næste livemøde.

Til næste livemøde står den som altid på fællesmeditation og mulighed for at stille spørgsmål og komme med kommentarer. Og så følger vi op på seneste livesession, hvor vi flere gange kom ind på de egoer, der godt kan spænde ben for os. Der kan skrives tykke, filosofiske bøger om, hvad et ego er. Og er det sikkert også. I denne livesession bruger vi denne mindfulde fortolkning, som bl.a. den kendte mindfulnesslærer og forfatter Eckhart Tolle beskriver det. Når vi praktiserer mindfulness, øver vi os i at træne den rene væren. Vores 'jeg er'-tilstand. Jeg er mine tanker, men jeg er ikke bare mine tanker. Jeg er mine følelser, men jeg er ikke bare mine følelser. ´Vi betragter alle de tanker, følelser og fornemmelser, der dukker op, uden at forbinde os med dem. Jeg er... Egoet er det, der rækker ud over vores 'jeg er'. Jeg er klog. Jeg er smart. Jeg er succesfuld. Jeg er dum. Jeg er køn. Jeg er grim. Så snart vi sætter noget efter "Jeg er", er det en forestilling om os selv, og dermed et ego, der bliver en del af vores opfattede identitet. Altså om vi er kloge, dumme, kønne, grimme osv. Vi har også egoer knyttet op på de roller, vi agerer i livet: Jeg er en god/dårlig kæreste, jeg er en god/dårlig medarbejder, forældre, samfundsborger. Om vi så er en god eller dårlig kæreste, medarbejder, forældre, samfundsborger osv. afhænger af de forestillinger, vi gør os, og som (vi tror), omverdenen gør sig. Altså - jeg er en dårlig forælder, hvis jeg ikke når at bage den kage til mit barns klasse, som de andre forældre forventer. Eller jeg er en god medarbejder, fordi jeg nåede min salgsbonus. Ego og bevidsthed er inkompatible Måske ved vi inderst inde godt, at et forælderskab ikke defineres af evnen til at bage kager til klassen, og at der er andre ting, der definerer om du er en god medarbejder, end om du lige når din bonus. Men er vi ikke opmærksom på vores definition af, hvad vi er - altså vores egoer - kan det godt dominere meget af den måde, vi tænker på. "Alt hvad det kræver at blive fri fra vores ego er at blive bevidste om det, siden bevidsthed og ego er inkompatible," skriver Eckhart Tolle.

Ubevidste om vores roller

Det lyder jo meget enkelt, men udfordringen er ifølge Tolle, at mange er "fuldstændigt ubevidste om de roller, de spiller. De er deres roller. Nogle roller er subtile, andre er helt og aldeles åbenlyse - undtagen for den, der spiller rollen," skriver han.


Så hvordan bliver vores egoer mere synlige for os, og hvordan arbejder vi med egoerne i mindfulness? Det dykker vi ned i på vores næste livemøde.


Dagens webinar kommer til at bestå af:


- Fællesmeditation

- Spørgsmål og kommentarer

- Oplæg: Det mindfulde ego Om livemøder

Cirka hver anden uge har du som medlem af group.mindnow mulighed for at deltage i livemøder - uanset om du lige er begyndt, om du er kommet længere i din praksis, eller om du er færdig med kurset.


Hvert livemøde byder på et oplæg, en fællesmeditation og mulighed for at få svar på dine spørgsmål, ligesom du kan dele erfaringer. Det er en rigtig god måde til at holde motivationen oppe.


Du behøver ikke at downloade noget for at være med, og du kan deltage 'anonymt' - dvs. udelukkende med dit fornavn, hvor du bare lytter og ser med og kan skrive i chatten. Du kan også komme på med lyd og billede, hvis du gerne vil blive set og hørt af de øvrige kursister.

Det praktiske

Tidspunkt: Tirsdag d. 24. september kl. 20 - 21

Sted: Foran din computer (evt. smartphone, men computer er bedst)

Tilmelding: Gratis for alle kursister og medlemmer af group.mindnow Tilmeld dig her (kun for kursister/medlemmer):


12 visninger0 kommentarer