Mindfulness? Mig?

Sådan gik jeg fra livskrise
til at blive mindfulnessinstruktør

as4.png

Læs om min rejse ind i mindfulness og min faglige baggrund.

Helt ærligt havde jeg aldrig troet, at jeg var “sådan en”, som mediterer. Indtil livet ramte mig med et ordentligt gok i hovedet, havde jeg faktisk kun mediteret én gang i mit liv. Det var midt i en stor gruppe af mennesker, og jeg præsterede som den eneste at falde i søvn mellem dem alle. Der tænkte jeg, at meditation nok bare ikke rigtigt var noget for mig.


Men så var det altså, at gokket ramte mig oven i hovedet. Fuldstændigt ud af det blå. For egentlig følte jeg, at jeg havde godt styr på mit liv. Min karriere gik strålende, jeg nåede de mål, jeg satte mig, og var omgivet af gode venner og familie og kærlighedslivet gik godt, indtil det ikke gjorde. Kærestebrud havde jeg prøvet før, og jeg vidste af erfaring, at kærestesorg gik over.

Men denne gang var det anderledes. Tankerne kværnede løs, jeg sov nærmest ikke, og min krop var i konstant alarmberedskab. Alt det, der plejede at virke for mig, virkede ikke længere. Og måske havde det aldrig rigtigt virket. 


For alt for længe havde jeg prøvet at regne det hele ud med hovedet. Og selv om det havde bragt mig langt, havde det bare ikke bragt mig et sted hen, hvor jeg rigtigt var glad eller nærværende. Det var en svær erkendelse. For hvis jeg ikke længere kunne regne mig selv og mit liv ud med hovedet, hvad skulle jeg så gøre?


På en eller anden måde måtte jeg komme væk fra mit hoved og ned i min krop. Jeg prøvede alt fra en coach til en psykolog til tango og træning i naturen. Og så var der altså det her med at meditere. Jeg havde godt hørt, at det var en effektiv måde at finde ro på. Få styr på tankerne. Og blive mere nærværende - hvad end det så betød.

Andreas Hansen1396-10.jpeg

Så jeg gav meditationen en chance mere. Eller faktisk flere chancer. Først meditationsapps, så aftenkursus, og så et ugekursus. Jeg mediterede i alt fra oplyste kursuslokaler til et buddhistisk center og i (stort) selskab med Dalai Lama, ligesom jeg tog på et ti dage langt silent retreat i Sverige.


Meditation virkede! Men jeg manglede at finde ud af, hvordan jeg fik gjort meditationen til en del af min hverdag og få de gode effekter til at holde ved. Det er jo de færreste forundt, at de lige kan hive ti dage ud af kalenderen i tide og utide, når de skal have ro i sindet og styr på tankerne. Jeg havde brug for en meditationsform og et mindset, jeg kunne integrere i min hverdag. En form og teknik, som ikke krævede, at jeg levede en slags munketilværelse med flere timers daglig meditation.


Heldigvis var der andre før mig, der havde taget teknikken til sig og gjort den mere spiselig i en almindelig hverdag med stress og deadlines. Og heldigvis for mit skeptiske sind var det ikke en spirituel leder, men tværtimod en amerikansk professor i medicin. Jon Kabat-Zinn hedder manden, som svar med til at udvikle mindfulness tilbage i 1970’erne.


Jeg havde faktisk undgået mindfulness i min jagt på en løsning. For programmet lød omfattende. Det tager otte uger, og jeg havde jo ledt efter et quick fix. Selv ti dage på retreat lød i overkanten. Men da jeg endelig kastede mig ud i at lære mindfulness, opdagede jeg hurtigt, at man hverken behøver at leve som munk i stilhed eller meditere flere timer dagligt for at opnå de mange positive effekter. Og jeg lærte, at man kan være mindful i løbet af dagen uden overhovedet at meditere. Man kan træne mindfulness, når man er i bad, børster tænder, er på arbejde, eller er sammen med venner og familie. 


Bedst af alt så kunne jeg med mindfulness bevare roen og nærværet i mig selv. Jeg blev meget mere glad, mine tanker blev langt mere fokuserede, og jeg begyndte også mere og mere at lytte til min indre stemme i stedet for at forsøge at regne det hele ud med mit hoved.

Andreas Hansen-123-min.jpeg

Bedst af alt så kunne jeg med mindfulness bevare roen og nærværet i mig selv. Jeg blev meget mere glad, mine tanker blev langt mere fokuserede, og jeg begyndte også mere og mere at lytte til min indre stemme i stedet for at forsøge at regne det hele ud med mit hoved.

 

Det medførte flere store valg i mit liv. Jeg har f.eks. ført en drøm i livet ud med at prøve at bo i Spanien, jeg har droppet flere gamle vaner, som jeg kunne mærke ikke gav mig noget, og sidst, men ikke mindst, har jeg skiftet mit arbejde som journalist og kommunikationsrådgiver ud med et liv som mindfulnessinstruktør, da jeg brænder for at undervise. 


Jeg elsker at se den transformation, der sker med mine kursister, og den ro og det overskud, de finder i dem selv. Udfordringen for mange er bare, at de ikke føler, de har den tid i hverdagen, som det kræver at følge et normalt mindfulnesskursus, hvor man hver uge skal møde op på et bestemt tidspunkt for at lære teorien og øvelserne grundigt. Og endnu værre: Efter de otte ugers forløb, så er kurset bare...slut! Og hvor går man så hen?

Derfor har jeg valgt at lave mindfulness online - selv før, der var noget, som hed COVID-19 og holdt os hjemme. For en mindful onlineløsning havde selv fået mig på rette spor langt hurtigere. Ja, faktisk har jeg lavet det sted, som jeg selv manglede, da jeg ikke anede, hvor jeg skulle begynde for at finde ro og få styr på tanker. 
 

Jeg glæder mig til forhåbentlig at lære dig mindfulness, så du også kan finde ro, nærvær og overskud i dit liv. Og så du måske ligesom jeg bliver endnu bedre til at lytte til den indre stemme, der har det med at være klogere end vores hoved. Meld dig ind i dag - og få de første syv dage gratis.

 

Velkommen til :) 

- din mindfulnessinstruktør

andreas_signatur_png_small.png

Hvad jeg har med mig i bagagen 

IMG_3289-1_edited.jpg

Certificeret mindfulnessinstruktør
Jeg er uddannet mindfulnessinstruktør hos Emil Noll, som er en af de danske pionerer indenfor mindfulness. Siden har jeg suppleret uddannelsen med yogaundervisning og -retreats. Billedet her er fra en fantastisk yogasession i Skandinavisk Yoga og Meditationsskole.

Praktisk meditationserfaring
På min vej har jeg lært alt fra transcendental meditation til buddhistiske meditationsteknikker, været på 10 dages silent retreats med ti timer daglig meditation og mediteret med skønne, inspirerende mennesker fra hele verden. 

Billede af Isabell Winter
tv 2 news.JPG

Journalistbaggrund
Jeg elsker at formidle kompliceret stof på en enkel måde og har arbejdet som journalist, redaktør og kommunikatør i over 15 år på bl.a. TV-Avisen, Ingeniøren, Berlingske Medier og TV 2 NEWS, som dette billede er fra. Det er faktisk fra den dag, vi gik i luften. 

Lærebogsforfatter og underviser
Jeg elsker at undervise og har skrevet to lærebøger i journalistik, som begge blev indstillet til Undervisningsmiddelprisen. Den ene af bøgerne løb med andenpladsen, hvilket giver ret til at stå ved siden af Bertel Haarder. Jeg har undervist alt fra folkeskoleelever til gymnasielærere, ledere og direktører.

2335524913_0df2694f4b_o.jpg