Drik varmt og mindfuldt

Du behøver ikke at meditere for at få gavn af mindfulness. Der er faktisk mange måder, vi kan være 'mindfulde' på - altså, hvor vi træner vores opmærksomhed på nuet.


Kakao, te eller kaffe?

Varme drikke er en dejlig måde at skabe ro og nærvær i en stresset tid.

Først: Duft til bønnerne eller teposen, inden du blander med varmt vand. Bryg langsomt og nærværende og vær opmærksom på hele tilberedningsprocessen.

Dernæst: Skænk op og duft. Drik langsomt. Bevar de første dråber i munden. Bemærk smagen og temperaturen. Hvor fornemmer du smagen henne i munden? Og hvor fornemmer du varmen i munden - og måske i kroppen?

Synk og mærk fornemmelsen af den varme drik, som finder vej ned i din krop. Mærk herefter, om du stadig har smagen af kaffe, te eller kakao i munden.

Gentag og tillad dig selv at drikke langsomt, mens du opmærksomt og nysgerrigt undersøger hver slurk, som var det den første nogensinde.

Mærk hvordan du har det, når koppen er tom. Røg du ud af din mindfulde tilstand undervejs og begyndte at drikke løs, og hvad fjernede i så fald dit fokus? Eller holdt du fokus, og hvad gjorde det ved dig? Mærk efter, hvordan du har det i din krop og i dit hoved her og nu.